Oldal kiválasztása

Könnyen használható tartalomkezelő rendszer kiválasztása

Mi is az a tartalomkezelő rendszer? Egyszerűen megfogalmazva egy olyan szoftver, amivel össze tudom kattintgatni a weblapomat anélkül, hogy tudnék programozni. Több ilyen szoftver létezik, talán már hallott a Joomlaról, Drupalról, WordPressről.

Kicsit több, mint 10 éve hoztunk egy döntést. Bár volt rá saját fejlesztésű rendszerünk, úgy döntöttünk, hogy kidobjuk azt és onnantól minden weblapot, ami a kezünk alól kikerül WordPress rendszer alatt fogjuk elkészíteni.

Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy az akkori döntés helyesnek bizonyult. Bár van más tartalomkezelő rendszer is, ma már egyértelműen a WordPress a piacvezető.

A rendszer logikája zseniális. Az alap WordPress rendszer, nyílt forráskódú, tehát ingyenes. Valamikor blogmotornak indult. Természetesen ezt a funkciót ma is tudja, de ennél sokkal többet is.

A kinézetért a WordPress sablon (angolul theme) a felelős. Sablonból van kismillió ingyenes és legalább annyi prémium, vagyis fizetős. A premium sablonok általában szebbek, több funkciót tudnak, mint az ingyenesek, de egy egyszerű oldal ingyenes sablonnal is ugyanolyan jól elmuzsikálhat. A következő levelünkben kizárólag a sablonokkal fogunk foglalkozni, azon belül is a sablonok svájci bicskájával a Divi-vel, ami egy premium sablon.

Az egyéb funkciókért felelnek a bővítmények (angolul plugin). Csak néhány funkció felsorolásszerűen: webshop, kép- és videónézegető, fordító, valutaváltó, képméret optimalizáló, az oldal betöltődését gyorsító, keresőoptimalizálást támogató funkciók, kapcsolatfelvételi űrlap készítés, és még sokan mások. Léteznek ingyenes és prémium bővítmények, nyilván a bonyolultabbak kerülnek pénzbe.

A sablonok és a bővítmények ingyenes verziói kereshető, letölthető formában fent vannak a wordpress.org oldalon, amivel elvileg minden WordPress oldal összeköttetésben van, tehát közvetlenül a WordPress programunkból letölthetőek, frissíthetőek, telepítésük és használatuk általában nagyon könnyű.

Amikor mi elkezdünk fejleszteni egy WordPress alapú weboldalt, kapásból telepíteni szoktunk egy jópár bővítményt, amivel weblapunk működése sokkal gördülékenyebb, és természetesen telepítjük a sokat emlegetett Divi sablont. Ez nálunk az alapcsomag része.

 

A tartalomkezelő rendszer a profi vállalkozói weboldal 7 alappillérének harmadik eleme.

 

Összeállítottunk egy rendszert, ami ezt
a 7 dolgot egyszerre megoldja, gyors, profi
,
Ön tudja kezelni, és még olcsó is!